YouTube v številkah: miljarda ur ogledov dnevno!

YouTube je bil aktiviran 15. februarja 2005. Od tedaj ruši vse pred seboj. Danes si na tej popularni spletni strani za izmenjavo videoposnetkov ljudje ogledamo za milijardo ur video vsebin dnevno. Povedano plastično, če bi vsebino predvajali v kosu, bi za ogled potrebovali več kot 100 tisoč let. Pred 100 tisoč leti so naši predniki migrirali iz Afrike in izdelovali orodje iz kamna, po Zemlji pa so se sprehajali mamuti.

YouTube je nedavno razkril neverjeten podatek. Uporabniki si dnevno ogledamo za milijardo ur posnetkov. Če bi te posnetke predvajali drugega za drugim, bi vmes preteklo več kot 100 tisoč let. Če bi v tem času potovali s svetlobno hitrostjo, bi prepotovali Mlečno cesto (in vmes se ne bi postarali niti za dan!).

Youtube – vedno znova preseneti z neverjetnimi številkami!

In kaj je za YouTube naslednji izziv? Radi bi podaljšali čas ogledov. Da bi YouTube obdržal vso to goro uporabnikov, bo drugo leto omogočil preskakovanje oglasov na začetku posnetkov, kar zdaj ni mogoče. V nadaljevanju vam postrežemo še z nekaterimi zanimivimi in komaj verjetnimi statističnimi podatki o kanalu YouTube.

YouTube v številkah:

  • število YouTube uporabnikov: 1,3 milijarde
  • povprečen čas, ki ga uporabnik dnevno preživi na YouTubu: 40 minut
  • številno ur posnetkov, naloženih na YouTube vsako minuto: 300
  • prek 10 tisoč YouTube posnetkov ima več kot milijardo ogledov
  • 38 odstotkov uporabnikov YouTuba je žensk, 62 pa moških
  • več kot polovica ogledov je opravljenih na mobilnih napravah
  • YouTube govori že 76 jezikov, s čimer pokriva 95 odstotkov spletne populacije

Jan Macarol

Jan Macarol has been involved in the field of digital media publishing for more than a decade. Seeing all sides of advertising triangle in multiple functions - he has a deep insight of the market. Jan is also a pioneer in social media field - as a founder & creator of the largest domestic social networking site - GenSpot.com and the first specialized agency for digital media production, social media management, native advertising & digital PR - Reformabit.