Influencer marketing

INFLUENCER MARKETING

Influencer marketing je veliko kompleksnejši, kot se zdi na prvi pogled. Tvori ga množica elementov, ki le kot sinhrona celota tvorijo za blagovno znamko uspešno in smiselno komunikacijsko strategijo na področju influencer marketinga. Menimo, da za uspešen influencer marketing nikakor ne smemo izhajati iz klasičnih agencijskih voda. Da gre pri influencer marketingu za medijsko zgodbo, ki ima več skupnega z ustvarjanjem zgodb kot ustvarjanjem oglasnih sporočil.

Za to je potreben popolnoma drugačen način razmišljanja, ki se razlikuje od klasičnih pristopov v oglaševanju. V tem novem svetu stari modeli enostavno ne delujejo – tu je v ospredju pristnost in iskrenost, kar je v osnovi tisto, kar influencer marketing loči od klasičnega komuniciranja. Zato smo pri načrtovanju influencer strategij za naročnike izjemno previdni in hkrati tudi analitični in z osnovnim ciljem, da naši influencerji navdušujejo svoje sledilce. Le tako je lahko strategija za blagovno znamko tudi uspešna.

Influencer marketing strategije

S partnerji razvijamo dolgoročne odnose in tako oblikujemo najbolj uspešno strategijo za vašo blagovno znamko. Prilagodimo jo ciljem blagovne znamke v tesnem sodelovanju z vašim marketinškim oddelkom in vizijo blagovne znamke. Seveda te strategije nato izvedemo celovito od kreativnega koncepta do izvajanja in analize rezultatov. Influencer marketing je proces in ne le projekt!

Brand ambasadorji (ambasadorji blagovnih znamk)

Vašo blagovno znamko “ujamemo” s pravimi influencerji in prek dolgoročnega procesa poskusimo ustvariti resnične ambasadorje. Z vodstvom in spremljanjem ambasadorja tako ustvarjamo brand aktivacijo in tako spreminjamo dojemanje vaše blagovne znamke na iskren in pristen način.

Ustvarjanje vsebine

Verjamemo, da je prav odlična vsebina ključ do uspešnega influencer marketinga. Takšna, ki pripoveduje prave zgodbe o vaši blagovni znamki. Skupaj z influencerji ter s pomočjo strokovnih producentov poskušamo ustvariti vsebino, ki bi delovala v obeh svetovih, tako v digitalnem svetu influencerjev kot tudi v svetu mainstreamovskih medijev. Blagovne znamke pa lahko to vsebino, ki je ustrezno izpostavljena, nadzirajo tudi v okviru lastnih komunikacijskih kanalov v družbenih omrežjih.