Instagram zdaj tudi kot spletna trgovina!

Instagram bo s svojo najnovejšo nadgradnjo navdušil vse, ki ure in ure preživijo na tem priljubljenem družbenem omrežju in se naslajajo nad ličnimi izdelkih, ki bi jih želeli imeti tudi sami. Zdaj bo to precej lažje, saj uvaja funkcijo ”shop now” (kupi zdaj), s katero bomo lahko kar prek aplikacije kupili določen izdelek. Instagram s tem postaja spletna trgovina in nov prodajni kanal za različne blagovne znamke.

Instagram ne bo več zgolj virtualna izložba. Priljubljeno družbeno omrežje namreč postaja spletna trgovina. Sprva bo prodajo svojih izdelkov omogočil zgolj 20 blagovnim znamkam, med katerimi najdemo imena, kot so Michael Kors, Tory Burch, Abercrombie & Fitch in Levi’s. Tem bo že v kratkem omogočil, da na svojih fotografijah označijo do največ pet izdelkov (na levi strani fotografije se bo nahajal gumb tap to view oz. klikni za ogled, ki bo razkril izdelke v prodaji), ki jih je mogoče kupiti prek spleta. S klikom na označeni izdelek bomo o njem izvedeli več (ceno in druge koristne informacije), klik na gumb shop now pa nas bo preusmeril v proizvajalčevo spletno trgovino.

Instagram postaja spletna trgovina.

S funkcijo shop now želi Instagram uporabnikom omogočiti, da jim ni več treba preklapljati med aplikacijami, če želijo o izdelkih izvedeti kaj več. Sprva bo na voljo le peščici uporabnikov iOS v ZDA, pozneje pa naj bi Instagram razširil svojo dejavnost tudi pri ostalih.

Kako nakup prek Instagrama deluje v praksi, si lahko ogledate v spodnjem posnetku: