Kako do več sledilcev na socialnih omrežjih?

V svetu blogenja so številke velikega pomena. Sploh, kar se tiče števila všečkov in sledilcev na vseh socialnih omrežjih, povezanih z blogom/blogerjem/blogerko. Če blogate ali pa si le želite več sledilcev na Instagramu, Twitterju ali Snapchatu, berite dalje …

Blogerka Marianna Hewitt, ki ustvarja blog LifeWithMe.com, za Harpersbazaar raziskuje svet modnega bloganja in preučuje, kakšne fotografije, zapisi in načini deljenja le teh rezultirajo v večjem številu všečkov, sledilcev in poslov. Pa poglejmo, kako moramo delovati na različnih platformah – Instagramu, Twitterju in Snapchatu – da dobimo čimveč sledilcev …


Pri Instagramu se vse vrti glede kvalitetne vsebine. Ta mora biti v prvi vrsti estetska, jasna in privlačna. Bloger mora na Instagramu razviti prepoznavno estetiko in sledilcu zagotavljati še več tistega, kar je prikazal do trenutka, ko je ta pritisnil gumb “follow”. Nekateri blogerji so prepoznavni po saturiranih in melanholičnih objavah, spet drugi radi potujejo po svetu in fotografirajo čudovito naravo in barvita mesta. Razvijte svoj stil in se ga nato obvezno držite. Vedno taggajte vse, kar imate oblečeno, saj bodo tako večje znamke delile vašo fotografijo in vam pridobile še več sledilcev. Pri Instagramu pa je pomembno tudi sodelovanje – komentirajte, všečkajte, pohvalite, družite se in spoznavajte nove, istomisleče ljudi. Svojih objav seveda ne pozabite deliti tudi na vseh drugih socialnih omrežjih.


Snapchat je dokaj nova aplikacija, katere popularnost izjemno hitro narašča. Platforma predstavlja odlično možnost za zabavo in deljenje svojih modnih in lepotnih videzov. Snapchat omogoča vpogled v ozadja snemanj, priprav, modnih revij in ostalih dogodkov iz življenja modnih blogerk. Snapchat omogoča, da lahko na dan delimo veliko število objav – za razliko od Instagrama, kjer je važna kvaliteta in ne kvantiteta, je tu obratno, saj lahko s pomočjo Snapchata povemo celotno (modno) zgodbo. Sledilcem na Instagramu s privlačno fotografijo sporočite, da jih na Snapchatu čaka še veliko več vsebine in verjemite, da vam bodo sledili iz enega na drugo omrežje. Snapchat je privlačen, ker deluje veliko bolj osebno, preko njega pa lahko organizirate celo “Q&A”, kjer svojim sledilcem odgovarjate na vprašanja.


V kolikor želite več sledilcev na Twitterju sodelujte, sodelujte, sodelujte. Prek Twitterja delite vse objave z drugih socialnih omrežjih, komentirajte mnenja drugih, delite zanimive članke, odgovarjajte na vprašanja, retwittajte, twittajte v živo z modnih revij, taggajte in delite linke, ki vodijo do modnih znamk.