Social media

Kdaj je najbolje objavljati na družabnih omrežjih?

Družbena omrežja že dolgo niso več zgolj zabava ampak tudi orodje. Čeprav ne bodo izkoreninila spletnih strani, pa podjetja na njih vzdržujejo, nabirajo in novačijo stranke, saj lahko z njimi komunicirajo v realnem času. Efekt viralnosti so postale njihove mokre sanje. Toda v današnjem svetu kvaliteta ni dovolj. Enako pomembna je časovna dimenzija, ki te edina naredi zares vidnega. A kdaj so tiste zlate ure?

Insights (statistika ogleda Facebook strani) in podobna orodja na družabnih omrežjih lastnikom profilov omogočajo, da jim ni več treba toliko ugibati, kdaj je najbolj ”rodoviten” čas za objavo oz. kdaj je na družbenem omrežju koncentracija uporabnikov največja. Le z izbiro pravega trenutka boste poželi pričakovan odziv oz. zabeležili želeno število interakcij.

Gotovo ste na kakšno izmed raziskav že naleteli, a v kibernetičnem prostoru se stvari menjajo hitreje kot “vlada v Italiji”, zato je čas, da preverite kako se je časovna krajina od takrat spremenila.

Ne zgolj vsebina, tudi čas objave je pomemben.

Čeprav so časi okvirni in variirajo glede na profil publike, pa so iz statističnih podatkov in testov smernice za produktivno objavljanje na Facebooku, Twitterju, Google Plusu, LinkedInu, Pinterestu in Tumblrju že začrtane. Zavedati se je treba, da je življenjska doba objav tu zelo kratka (gre za muhe e-nodnevnice), zato je čas ključnega pomena, sploh, ker so algoritmi zanje postali domala ”muhalniki” in se vsebine z nami igrajo skrivalnice. In najlažje in brezplačno se boste zoper nevidnosti borili prav z obvladanjem časovne dimenzije, ki je postala temeljni kamen oglaševanja na družbenih omrežjih.

Objavljajte ob vrhuncih obiskanosti omrežja, da maksimizirate doseg.