YouTube TV: bo YouTube ˝ubil˝ klasično televizijo?

Spletni videoportal YouTube si je za naslednjo žrtev izbral klasično televizijo. Uvaja namreč naročniški paket televizijskih programov, s čimer bo neposredno konkuriral tradicionalnim ponudnikom kabelske, satelitske in internetne televizije.

So kabelski in satelitski televiziji šteti dnevi? YouTube namreč vpeljuje pretočno televizijsko storitev YouTube TV, s katero meri na mlajše uporabnike, ki do televizijskih programov ne želijo dostopa na klasičen način. Storitev bodo vpeljali v naslednjih mesecih (točen datum izida še ni znan), sprva v ZDA. Na YouTube TV bodo lahko uporabniki spremljali programe, kot so CBS, ABC, NBC in NBC (za 35 ameriških dolarjev mesečne naročnine bo uporabnikom skupaj na voljo okoli 40 programov), do njih pa bodo lahko dostopali s katerekoli naprave s spletno povezavo.

Naročnina na storitev YouTube TV bo znašala 35 dolarjev.

Storitev bo omogočala tudi snemanje oddaj za poznejši ogled, ravno tako bodo dostopne vsebine drugih uporabnikov. S tem bo YouTube neposredno konkuriral tradicionalnim ponudnikom plačljivih paketov televizijskih programov. Tudi YouTube TV pa ni popoln, saj na seznamu manjka (še) kopica priljubljenih programov, kot so CNN, TNT, Showtime, HBO ipd.